Gulvafslibning – men hvad så bagefter?

13 januar 2021
Camilla Skøtt

Overvejer du at få slebet dine gulve, men er du lidt usikker på, hvordan du skal behandle brædderne efterfølgende? Læs med her, og bliv lidt klogere på de tre mest populære efterbehandlingsmetoder herhjemme.

Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan efterbehandle dit trægulv, når det er blevet slebet, men i denne artikel kigger vi kun på de tre mest anvendte teknikker: lakering, oliering og sæbebehandling. Hvad du skal vælge, er et spørgsmål om temperament, og i sidste ende er det vigtigste, at overfladen på dit gulv passer til den måde, du lever og bruger det på.

Lakering – en stærk overflade

Den stærkeste overfladebehandling, du kan give dit trægulv, er lak. Og ikke bare får du et slidstærkt trægulv, du får også et gulv, der er let at gøre rent, og som ikke kræver vedligeholdelse. Til gengæld skal du gå en smule på kompromis med æstetikken, da lakken lægger sig ovenpå gulvet og lukker af for træets smukkes strukturer og varme overflade.

Oliering – en varm tone

Vælger du at oliere dit gulv, får du også en slidstærk overflade – om end det ikke er helt så stærkt som lak – og selvom du skak være lidt hurtigere, hvis der spildes væske på gulvet, så er det stadig forholdsvis let at gøre rent. Rent æstetisk trænger olien ned i træet, så du bibeholder den træagtige overflade på brædderne, men til gengæld ændrer du lidt på farven; træet bliver en smule mørkere og får en varmere tone.

Sæbebehandling – det naturlige gulv

Drømmer du om et trægulv, der er så naturligt som muligt, skal du vælge en sæbebehandling. Du går dog på kompromis med både slidstyrken og rengøringsvenligheden, da denne teknik ikke skyer væske, skidt og snavs så godt som hverken olie eller lak. Men for nogle er de ting værd at opgive til fordel for det flotte rå og autentiske trægulv.

Vil du vide mere om gulvafslibning og efterbehandling, så tag et kigge på denne side: https://xn--gulvafslibning-kbenhavn-0mc.dk/gulvafslibning-kastrup/