Smart og billig varme med en varmepumpe

14 June 2022
Astrid Pedersen

editorial

Overvejer du, om du skal skifte til en varmepumpe? Så læs med her.

Få flere fordele med en driftsikker luft/vand varmepumpe

Måske tænker du at det er billigere at beholde det gamle fyr i stedet for at skule bruge mange tusind kroner på indkøb og installation af en ny varmepumpe. Men her skal du tænke på at en luft til vand varmepumpe hurtigt kan vise sig at være alle pengene værd.

Der er ganske rigtigt tale om en økonomisk udskrivning i den tungere ende når du skrotter fyret til ære for en luft/vand varmepumpe. Det kan godt virke som en stor mundfuld – og måske har du umiddelbart svært ved at se hvordan det skal kunne betale sig.

Her er det at du skal tænke på at det er en investering du foretager. Ved at skifte fyret ud med en luft til vand varmepumpe forøger du værdien af din bolig. Dette vil afspejle sig i vurderingen af boligens værdi i forbindelse med et eventuelt fremtidigt salg.

image

Samtidig vil din varmepumpe have tjent sig selv hjem i løbet af blot få år, alene i besparelser på din varmeregning. Du vil kunne regne med at skære op imod halvfjerds procent af husstandens årlige varme omkostninger. Og du kan nedbringe udgiften i forbindelse med etablering af en varmepumpe løsning gennem offentligt energi tilskud.

Varmepumpen – den klimavenlige model

Dertil kommer at du med en luft/vand varmepumpe faktisk også foretager en investering i dine børns og børnebørns fremtid. En varmepumpe er nemlig det klima venlige alternativ til det gamle udtjente fyr. Dette skyldes varmepumpens højere energi effektivitet.

Der skal ganske enkelt mindre energi til at frembringe samme mængde varme. Og dette kan tydeligt ses i klima regnskabet såvel som i husholdnings regnskabet.

Du kan få hjælp til valg og indkøb af varmepumpe hos Amalo – læs mere på Amalo.dk.