PHEV er noget nær det ypperste for tiden

16 marts 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Der kommer mange betegnelser frem for tiden i mange henseender, og en af disse er PHEV, og man kunne hurtigt tro, at det var det engelske udtryk “phew”, man havde med at gøre, som der betyder, at man puster ud, eller man udviser afsky for noget såsom en lugt.

Men som du nok kan se, så er der ikke tale om et “w” i endelsen, men et almindeligt “v”. 
Dog har vi stadig med noget engelsk at gøre, og hvis man udfolder ordet, viser det sig at være en forkortelse for: Plug-in Hybrid Electric Vehicle. 

Vi har fremhævet bogstaverne, så du kan se, hvordan man er kommet frem til den forkortelse.

Den smarte læser har nok regnet ud, at det handler om biler, for man snakker meget om for tiden det med elbiler, hybridbiler og så videre.

Så hvordan adskiller sådan en PHEV-bil sig fra andre?

hvad betyder PHEV?

En PHEV-bil kan virkelig noget!

Hvis du bare ved lidt om de betegnelser, der er for biler nu om dage, så vil du vide, at en hybridbil er sådan en, som der både kan køre på fossile brændstoffer, men den kan også køre på el: Det er en hybrid mellem to muligheder.

Det er godt for klimaet, at man vælger sådan en, for selvom man ikke har en decideret elbil, der kun kører på el, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning, at man nogle gange kører på el end udelukkende benzin eller diesel for eksempel.

Så hvad gør lige den her PHEV-bil enestående?

Det er lidt at se som den effektive udnyttelse af en hybridbil, hvor man så bare har mere energi at gøre godt med, da sådan en PHEV-bil kan køre hurtige og længere, end hvad man ellers er vant til at se.

Så måske skal din næste bil bære en PHEV en?

Hvad betyder PHEV? Læs mere hos Det Digitale Bilhus