Hvornår kan du benytte dig af håndværkerfradraget?

22 January 2021
Cecilie Mortensen

editorial

Hvis du skal have bygget noget nyt eller renovere det gamle, kan der være penge at spare ved at benytte sig af det årlige håndværkerfradrag. Håndværkerfradraget er noget du kan drage nytte af gennem din skat. Det bliver typisk beregnet ud fra de enkelte opgaver. Her beregner man det ud fra de antal arbejdstimer der bliver brugt på at løse opgaven. Det er altså en rabat som du trække fra det samlede arbejde til sidst gennem skattefradrag. 

Er du i tvivl om, hvornår du kan benytte dig af de forskellige håndværkerfradrag og hvor meget du egentlig får ud af det, kan vi måske gøre dig klogere på det i dette indlæg. 

Hvilke ydelser dækker håndværkerfradraget over?

Håndværkerfradraget dækker kun over de professionelle håndværkerydelser og serviceydelser der er på markedet. Det skal derfor udføres af et registreret firma der kan lave en faktura til dig for det udførte arbejde. Det vil typisk være for opgaver, som du har skulle hyre hjælp til for at udbedre din bolig eller fritidshus. Det kan f.eks. være en tømrer, murer, elektriker eller snedker. 

Her er det typisk deres timeløn inklusiv moms, som du ville kunne få rabat på, når du benytter dig af håndværkerfradraget. Det er dermed ikke for materialer eller andet i forbindelse med arbejdet. 

Hvis du er i tvivl om håndværkerfradraget dækker en bestemt ydelse eller et bestemt firma, kan du med fordel tjekke det på Skat.dk. 

Hvor meget kan du få i håndværkerfradrag?

Er du blevet nysgerrig på, hvad du kan forvente at få i rabat, når du hyrer en professionel håndværker eller et rengøringsfirma til at udføre et stykke arbejde? Håndværkerfradraget skal forstås på den måde, at du ikke direkte får udbetalt en sum penge, eller får rabatten fra håndværkerfirmaet. Det bliver typisk kørt som en del af fradraget, når du får udbetalt løn. Du får dermed mere udbetalt pga. det forhøjet fradrag. Bliv klogere på, hvordan du beregner håndværkerfradraget hos husblog.dk