Tænk lige over mundhygiejnen, inden besøget ved tandlægen

18 May 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er nok lidt for mange af os, der kommer i tanke om kort tid inden, vi skal til vores tandlægeaftale – som kunne være hos https://dltand.dk/ – at vi egentlig ikke har fået gjort nok ved de tænder og munden generelt, som man ellers “lovede” ens tandlæge, at man ville gøre.

Det er mærkeligt, at man får dårligt samvittighed over den slags, for man betaler jo for at blive behandlet og få en vejledning, så skal man jo ikke opleve det som en irettesættelse, hvor man får skældud.

Men man forsøger i hvert fald at begynde at opdigte nogle historier for, hvorfor ens mund ikke er så flot, som den burde være sammen med resten af tænderne, for man ved, at det vil blive opdaget, hvorfor man da også overvejer, om man kan nå at rykke aftalen, så man har et tidsrum til at gøre noget ved tænderne.

Men det er næppe nok tid, så man kan skabe en markant forandring.

tandlæge

Tandlægen sætter pris på en ren mund

Men vi mener faktisk i lige så høj grad det med, at man måske lige ikke børstede tænderne ordentligt den morgen, inden man skulle til tandlæge; at man spiste en stor morgenbuffet, inden man skulle afsted, og inden man tager til tandlægen, så ryger man da også lige en smøg.

Godt nok bruger langt de fleste tandlæger mundbind, men de kan jo kun beskytte så meget, og selvom vi sagde, at man betaler for en behandling, så vil tandlægen være glad for, at du lige tænker over, hvordan du præsenterer munden og tænderne den dag.

Så børst dine tænder grundigt, skyld efter og tag så en pastil eller andet, inden du skal derind.

Selv sådan noget som en tom mave kan faktisk lugte, så det er bedre at spise lidt end at faste inden mødet.