Som blikkenslager kan du være med til at sikre arbejdspladser

03 April 2020
Anders Lundtang Hansen
Som blikkenslager kan du være med til at sikre arbejdspladser

Det er altid godt at skabe arbejdspladser, for selvom de måske ikke kommer til at være permanente, så kan man brødføde en selv og familien, mens den er der, og man kan få lidt erfaring at vise frem til en potentiel arbejdsgiver.

Så lad os sige, at du er chef-blikkenslager på et givent værksted, hvor man mærker, at der er meget arbejde at lave i en periode, hvilket kan komme af:

– Højkonjunktion 
– Sæsonarbejde
– Fyringsrunder

og meget andet, så er det bare med at slå nogle stillinger op, så længe man er klar over, hvor længe ansættelsen kommer til at være vare, hvis det er en begrænset stilling i det ene eller andet omfang.

For der er jo mange forskellige måder at ansætte folk på, hvilket kan komme ud fra:

– Løntilskud
– Deltid
– Sæsonarbejder
– Freelancer

og meget, meget mere.

Men det er også godt for både samfundet og det lokale miljø, at folk kommer i arbejde, også hvis de har evner som blikkenslager, eller man mener, at de kan lære sig dette.

For samfundet vil ikke skulle bruge penge på at brødføde vedkommende med understøttelse, når man er kommet tilbage på arbejdsmarkedet, hvorfor det også er godt at have kortvarige ansættelser, da det alt sammen hjælper i det lange løb.

Men også for lokalmiljøet gavner det, for hvis man skal have folk til at flytte til byen, så skal der være mange tilbud i erhvervslivet, så tilflyttere føler, at de kan få de ting, de mangler til dagligt, jævnligt og sjældent i det givne område, så de ikke behøver rejse så ofte efter det.

Og så er der jo også den effekt med, at hvis man ansætter folk, så er der større chancer for, at de flytter til lokalmiljøet og engagere sig i det.

Derfor er det også værd for lokalmiljøet at lave hvervekampagner om at få folk til at flytte til området.