Skidt og slam i en bestikbakke kan sætte sig på bestikket

22 juli 2021
Anders Lundtang Hansen

Om du vælger at vaske dit bestik i hånden eller i vaskemaskinen, så vil du trods alt gerne have, at det er bare nogenlunde rent.

Mange af os begynder at endda at inspicere det bagefter, når det er blevet tørt, før vi lægger det på plads, hvis der nu skulle være noget skidt tilbage, som man ikke fik fjernet ved opvasken, eller opvaskemaskinen ikke fik det med.

For det jo ulækkert at tænke på, hvis man selv eller en anden ender med at skulle spise mad med beskidt bestik – det kan jo blive kilden til starten på nogle sygdomme!

Når så den inspektion er slut, så ligger vi tilfreds vores bestik tilbage i bestikbakken, men hvornår har man sidst gjort den ren?

Ens undskyldning er nok, at man jo ikke lægger beskidt bestik ned i den, men derfor kan der stadig komme fnuller, nullermænd, løse hår og aftryk fra fedtede fingre ned i sådan en, som der ikke er hygiejnisk at få på ens bestik.

Skyld og rens den bestikbakke en gang

Desuden tænker man nok også, at det er for bøvlet, at skulle tage alt bestikket ud af den for at skulle gøre den ren, men det er faktisk det tidsperspektiv og arbejde værd at gøre, for ved at få en ren bestikbakke, så tager du også rent bestik op næste gang, når du skal bruge det, så du ikke har lagt rent bestik ned til en beskidt bestikbakke, hvor det får lov til at ligge lidt for længe.

Det er faktisk lidt at sammenligne med, når man husker at vaske ens hænder, når man har været på toilet, men så tørrer man sine hænder i det samme håndklæde, som mange andre mennesker har brugt.

Sørg derfor for at gøre den bestikbakke ren mere end bare tit, for den skal være mindst lige så ren som det bestik, du lægger ned i den.