Skal du skifte gulv eller ej?

05 september 2021
Steffen Hansen

En af de store overvejelser man gør sig en gang imellem, når man er boligejer er, om man skal skifte sit gulv, eller om det i virkeligheden er nødvendigt. Her i indlægget kommer vi ind på, hvornår du bør skifte dit gulv, og hvornår der er andre løsninger, som er bedre. Læs med herunder.

Hvornår du bør skifte det

Du bør skifte dit gulv, hvis det er af et materiale, som ikke er sådan lige til at reparere på, og det er ødelagt flere steder. Det kan som eksempel være et vinyl gulv, som har fået store ridser eller store huller. Her kan det være nødvendigt at skifte hele gulvet, for at få et flot nyt udtryk igen. Hvis du har et prægtigt trægulv, som har fået ridser eller pletter, så kan det være, at det er nemmere blot at slibe det. En gulvafslibning i Næstved er billigere end hvis hele gulvet skal skiftes, og det tager heller ikke så lang tid. Men som vi har givet udtryk for lige før, så er det ikke alle gulve der kan slibes.

Hvornår du ikke bør skifte det

Som beskrevet ovenfor, så er der tidspunkter, hvor man ikke bør skifte sit gulv. Det kan blandt andet være, hvis det er et trægulv, eller noget ala. et trægulv, som blot kan slibes for at se helt nyt ud. Derudover kan det være, at det ikke er nødvendigt at skifte gulvet, hvis det blot er en lille skade, som nemt kan skjules. I bund og grund, så kommer det helt og holdent an på, om man kan se sig tilfreds med den måde gulvet ser ud på. Hvis man ikke kan se sig tilfreds med dette, så skal man undersøge om det kan slibes, og hvis det ikke kan det, så bør man udskifte det hele.