Lækker og billig aftensmad med chili con carne

06 November 2020
Astrid Pedersen

editorial

Mangler du inspiration til vinterens varme og hyggelige retter – det man også på godt dansk kalder ”comfort food”? Så kan du trygt gå på opdagelse i de moderne varianter af de klassiske danske kogebøger.

Her finder du opskrifter på retter som både er velsmagende, nærende, og billige at fremstille. De kan nemlig produceres med råvarer som fås i ganske almindelige danske supermarkeder og dagligvare butikker, og ved hjælp af helt standard køkken udstyr. Det betyder at du ikke skal på jagt i flere forskellige special forretninger for at finde hverken udstyr eller ingredienser til fremstilling af disse retter. Og dette betyder ikke at de varme og hyggelige retter er kedelige eller ensformige – snarere tvært imod.

Chili con carne – en nyklassiker i det danske køkken

Blandt de ingredienser, som danskerne har taget til sig fra de fjernere himmelstrøg, er chili. Chili i alle afskygninger er inden for ganske få år blevet utroligt populært som krydderi. Det er dog de færreste som kan klare de helt stærke chili varianter, som er lidt for hårde for vore sarte skandinaviske ganer. Men de fleste kan godt lide det lille pift, et drys chili kan tilføre en ret. Og det er også ok at få en smule sved på panden, når man spiser en vel tilberedt omgang Chili con carne.

Chili on carne udmærker sig derved at retten er både nem og billig at fremstille. Langt de fleste nyder en lækker portion chili con carne med tilbehør i form af ris, kartoffelmos eller måske blot lunt hvedebrød eller tortilla chips. Og så kan du med fordel fremstille chili con carne i store mængder, da retten absolut ikke bliver dårligere af at få lov at trække i gryden eller i køleskabet – eller af at blive frosset ned.

Du kan finde den fulde opskrift på lækker chili con carne på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/10355/chili-con-carne