Hvordan ved jeg, om en alkoholbehandling har en virkning?

18 maj 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Måske er du bange for at du blot vil falde tilbage i vanen efter endt alkoholbehandling – og det med god grund. Flere former for afvænning er nemlig ikke videre effektive.

Det er vigtigt at du vælger en alkoholbehandling som matcher dine behov og dit specifikke misbrug. Mange offentlige behandlings tilbud er one size fits all løsninger som indebærer behandling med antabus.

Med en antabus behandling skal du hver dag spise medicin samtidig med at du et par gange om ugen går til opfølgende samtaler. Det betyder at du ikke kommer væk fra dit vante miljø.

For mange misbrugsramte personer, som ikke er hardcore alkoholikere, er det en fordel at kunne følge et sådant forløb samtidig med at de kan passe arbejds- og familiemæssige forpligtelser. Men hvis du er ude i et svært misbrug kan antabus behandling være problematisk.

alkoholbehandling

For det første vil den sygdom, du kommer til at opleve hvis du indtager alkohol mens du er i antabus behandling, blegne ved siden af de abstinenser du vil opleve hvis du ikke drikker. Derfor vælger mange alkoholikere at drikke videre på trods af opkastninger og kvalme – og så har behandlingen ingen effekt.

For det andet vil der være stor risiko for at du begynder at drikke igen når behandlingen er overstået. Du vil nemlig ikke være kommet tættere på en løsning af dit problem, da du ikke er kommet til bunds i årsagen til dit misbrug. Og derfor vil en antabus behandling ikke være noget for dig hvis dit misbrug har stået på igennem længere tid.

Få hjælp til effektiv afvænning på et misbrugscenter

Du kan i stedet vælge at opsøge et professionelt misbrugscenter med særligt speciale inden for behandling af alkoholmisbrug. Hs Behandlingscenter Stien kan du få såvel afrusning som afvænning med individuel terapi og gruppeterapi over et forløb på cirka fem uger. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk.