Gør båden klar til sejlads med det rette bådudstyr

09 december 2021
Astrid Pedersen

editorial

Skal familiens kommende sommerferie foregå til søs? Så bør du sørge for at båden er i ”ship shape” inden I stævner ud. Det er nemlig rigtig ærgerligt at skulle afbryde et spændende togt fordi sikkerhedsudstyret svigter eller båden ikke er tilstrækklig klargjort.

Sæt din båd i stand til næste sæson

Hvis du i lighed med mange danske bådejere har valgt at sætte familiens båd på land for vinteren har du nu en enestående mulighed for at klargøre båden i alle ledder og kanter.

Står din båd på en decideret båd opbevaringsplads har du sikkert adgang til hejseværk, rindende vand og elektricitet. Det betyder at du nu har de bedste forudsætninger for at rengøre skrogets bund.

image

I løbet af den seneste sæson vil der sikkert have sat sig alskens rurer, skaller, snegle og alger fast på bådens underside, som hindrer bådens fremdrift. Dem kan du fjerne med det rette udstyr. Og med de rette materialer kan du forhindre at disse dyr og organismer sætter sig fast igen.

Der ud over kan du med fordel gå hele skroget igennem for skader og utætheder. Du kan slibe og male bådens trædæk hvis det er udstyret med et sådant. Og du kan rengøre sovekabinen så båden er lækker og indbydende til familiens næste ferie på søen.

Sørg for at sikkerheden ombord er i top

Du bør samtidig tjekke bådens beholdning af sikkerhedsudstyr. Båden bør som minimum være udrustet med en redningskrans samt et antal redningsveste som modsvarer antallet af besætningsmedlemmer plus én.

Du skal tage mål af dine børn for at sikre at de ikke er vokset fra sidste års redningsveste. Og skulle dette være tilfældet skal du ud og købe nye.

Du kan finde alt hvad du skal bruge af bådudstyr og materialer til klargøring og vedligeholdelse af din båd hos Marinelageret i Sønderborg – klik ind på marinelageret.dk og læs mere.