Glem ikke lærdommen fra køreskolen, når du er i en Mercedes

18 december 2019
Anders Lundtang Hansen
Glem ikke lærdommen fra køreskolen, når du er i en Mercedes

Vi kan sagtens sætte os i det sted, at når man endelig fører en flot Mercedes, så tænker man lidt, at man er i en kategori for sig, for det er jo bare lidt luksus at kunne køre rundt i sådan en.

Selvfølgelig ved man godt, at man ikke er hævet over loven, men når man først mærker den Mercedes lægge fra land, spille musik i sit fabelagtige anlæg, tage sig pæn ud sit interiør og dårligt give lyd fra sig, når man kører i den, så er det svært ikke lige at komme til blandt andet at køre lidt hurtigere.

Det vil vi bestemt ikke opfordre til, for tværtimod vil vi ligesom i det gamle rom, hvor kejseren under parader havde en til at hviske ham i øret, at han stadig kun er et menneske, at du også “kun” ejer en bil og ikke er bedre stillet end alle andre – heller ikke hvis der sker et uheld.

I døden er alle lige, men det kan man hurtigt komme til at glemme, når man drøner derudaf i ens pæne Mercedes.

Derfor kommer vi med et konkret råd til, at man tænker tilbage på tiden, hvor ens kørelærer var over en ved de mindste fejl, hvor forsigtig man var ved at køre bil og ikke mindst, hvor mange penge og tid man lagde i det.

Ens første bil var måske heller ikke en Mercedes, men måske har du bare set frem til at eje sådan en på et tidspunkt, så tænk lige på, hvor hurtigt du kan miste dit kørekort og dermed retten til at føre bil igen, fordi du bliver lidt for kåd bag rattet.

Så når du sidder derinde i bilen med solbriller på og kan mærke lysten til at tonse videre, så se din kørelærer for dig, den sagkyndige og alle de penge, du har lagt på at nå hertil – det vil du jo helst ikke miste.