Find en studiebolig i Randers

07 June 2022
Lotte Hindsberg

editorial

Leder du efter en studiebolig, er det især i København ikke alene svært at finde en, men også at finde en man kan betale med en SU. Derfor kan det give god mening at overveje om man skal studerer i en af de andre danske byer, der også tilbyder en uddannelse.

Ofte vil det være nemmere og billigere, hvilke gør at man ikke behøver bruge mange timer på at arbejde. Timer der i stedet kan bruges på ens studie. Det kunne f.eks. være en studiebolig i Randers.

Ved siden af at det både ofte nemmere og billigere at bo længere ude end i storbyerne, er der mange andre fordele.

bolig

Bedre service i provinsbyerne

Der er flere fordele ved at bo i de mindre danske byer, også for studerende. Som regel er byerne i naturskønne omgivelser og der er mange aktiviteter, der kan benyttes i fritiden. Samtidig vil der ofte være et godt udbud af svømmehaller eller sportshaller, som typisk ikke vil være så gamle og slidte, som dem man ofte ser i storbyerne.

Der vil også ofte være en bedre service generelt fra kommunen. Det skyldes at kommunerne i provinsen ved at de skal yde noget mere for at være tiltrækkende for nye borgere. Det kunne blandt andet være at de aktivt hjælper studerende med at få et studiejob, eller når du er færdiguddannet med at finde et job. Det vil ofte betyde at du bliver i kommunen, hvilke er en fordel for kommunen. 

Det kunne også være at det er nemmere at få en ny bolig, via dit boligselskab, når du er færdiguddannet og ikke længere kan blive i din studiebolig. Det kan enten være i den samme by eller en anden by i nærheden. Ofte er det nemmere at få en anden bolig i samme boligselskab, især hvis man er ude i god tid.