Et givent problem ved gulvafslibning

19 July 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Dette problem ved gulvafslibning, vi skal til at komme ind på, kan måske virke minimalt, men det er værd at tage med i betragtning om, når man skal omkring det meste ved gulvafslibning.

For det drejer sig sådan set ikke om selve gulvafslibningen, men når man skal gøre rent bagefter, men så alligevel har det at gøre med, hvordan man planlægger selve gulvafslibningen og sørger for, at man kan gøre arbejdet bedst muligt bagefter.

Groft sagt er en gulvafslibning jo kendetegnet ved, at man finder ud af, hvor omfangsrig opgaven er, man udvælger værktøjet, giver en deadline, møder op og udfører opgaven.

I den forbindelse sørger man jo for at afdække området, så savsmuld med videre ikke forvilder sig ind i andre lokaler, og man kan på den måde bedre inddæmme det.

Også selvom man skal slibe ned i flere lokaler, så tager man ofte ét rum ad gangen, og så afskærmer man dette, så man kan samle alt skidtet sammen bagefter, om det er tape, man sætter afskærmningen op med, men nok mest af salt det træ-materiale, som der vil være tilbage bagefter.

Er der lidt skidt tilbage, så kan man lige hurtigt støvsuge det væk eller fjerne det med en våd klud, fordi der sjældent er meget tilbage, hvis man har afskærmet nok – og gulvafsliberne tager ofte det værste med selv i rengøring bagefter.

Men tag så for eksempel, hvis man har en terrase, hvor der er nogle mellemrum mellem brædderne.

Så vil der jo selvsagt ende noget savsmuld og andet nede mellem brædderne, man ikke kan nå, for man kan dårligt dække disse mellemrum af, uden det gør det bøvlet at udføre ens arbejde.

Enten blive man så nødt til at tage til takke med, at der ender skidt mellem brædderne, som ofte er på en terrasse, og det kan man leve med, eller man må forsøge at støvsuge det op bagefter, hvis det er muligt.

Hvad ville https://gulvkanonen.dk/ gøre i sådan en situation?