Lad din lokale gulvmand udføre en gulvafslibning

25 June 2020
Astrid Pedersen

editorial

Når et trægulv bliver slidt vil det fremgår meget tydeligt af træværkets overflade. Især hvis der er tale om et sæbe behandlet gulv. Et gulv som er behandlet med sæbe vil nemlig i udgangspunktet være utroligt lyst og ensartet. De distinkte tegn på slitage vil stå i tydelig kontrast til den smukke, hvidlige overflade som trægulvet får ved sin indledende behandling.

En sæbe behandling tilfører gulvet andet og mere end de flotte lyse skær. Træværket får også en beskyttende hinde af fed sæbe, som mætter de overfladiske fibre og gør dem afvisende over for smuds og væske. Når denne hinde slides bort forsvinder de væske og støv afvisende egenskaber, og så vil gulvet begynde at suge såvel snavs som spildte væsker til sig som en anden svamp. Dette vil i sagens natur gøre gulvets overflade nusset og uensartet at se på.

Samtidig vil gulvets uv beskyttelse forsvinde, og træværket vil blive mere udsat over for solfalming. Denne vil udtrykkes i gullige plamager der hvor lysindfaldet fra eksempelvis vinduer og terrasse døre er særligt kraftigt. Alt i alt vil et slidt trægulv fremstå som en uskøn mosaik af misfarvninger, skrammer og overfladiske skønhedspletter. Og den eneste måde hvorpå du kan genskabe det smukke, ensartede look er ved en gulvafslibning med tilhørende efterbehandling.

Hvem kan hjælpe med en gulvafslibning?

Du bør altid overlade arbejdet med afslibning af gulve til en dygtig gulvmand med erfaring inden for behandling af trægulve. På den måde er du sikker på at få et smukt og holdbart resultat – og at du foretager det rette valg af efterbehandling. Her kan en rutineret gulvmand nemlig være til meget stor hjælp idet han på baggrund af sin erfaring kan yde kvalificeret rådgivning desangående.

Hvis du ønsker et gratis og uforpligtende tilbud på afslibning af gulve og efterbehandling kan du finde din lokale gulvmand via Gulvkanonen.dk