Bryd den onde cirkel med en alkoholbehandling

08 January 2020
Astrid Pedersen

editorial

Oplever du, at dit forbrug af alkohol har taget overhånd i en grad, så du ikke længere har kontrol dermed? Kan du ikke komme igennem dagen uden et vist mål af alkohol i blodet – og får du det meget dårligt, hvis du skal undvære alkohol? Eller oplever du oven i købet, at der skal meget mere alkohol til end der skulle for måske en måned siden, før du kan opretholde et nogenlunde normalt funktions niveau?

Så oplever du de allermest kendte symptomer på alkoholisme. Det, at du ikke kan gennemføre en dagligdag uden det, man i fagsprog kalder en ”funktions promille”, er et prima tegn på, at du har udviklet afhængighed. Det, at du oplever, at der stedse skal mere og mere alkohol til – altså at din funktions promille bliver højere og højere med tiden – kaldes tolerans, og er et udtryk for, at kroppen udvikler en form for immunitet over for stoffet.

Dette betyder ikke, at du bedre tåler alkoholen – du tager nøjagtig lige så stor skade af de rå mængder af det giftige stof som alle mulige andre mennesker. Dette gælder både din fysik og din psyke samt dine kognitive funktioner. Alkoholen gør dig, med andre ord, meget syg. Men du indtager alkohol for at dulme symptomerne. Dette kommer til udtryk ved de abstinenser, du udvikler, når alkoholen er fraværende. Disse kan være utroligt voldsomme – almindelige tømmermænd kan slet ikke sammenlignes hermed.

Faktisk kan abstinenser hos inkarnerede alkoholikere være meget farlige. Og derfor er det vigtigt, at du får professionel hjælp til at komme ud af misbruget.

Hvad stiller jeg op med mit overdrevne alkohol forbrug?

Hos Behandlingscenter Stien kan du få såvel afrusning og afgiftning som et professionelt behandlings forløb, som skal sikre, at du ikke falder tilbage i misbruget igen. Du kan læse mere om behandling af alkoholmisbrug på behandlingscenter-stien.dk