Man kan give sine rum nyt liv med en gulvafslibning

23 januar 2022
Niels Geckler

advertorial

Giv dine rum nyt liv med en gulvafslibning. Gulvkanonen er en af de virksomheder, der har stor erfaring med afhøvling og afslibning af gulve.

I særligt ældre hus støder man ofte på flotte og charmerende gamle gulve af planker i høj kvalitet – men desværre er der også mange af disse smukke trægulve som med tiden er blevet lidt “trætte” at se på. Smuds og pletter, der ikke vil gå væk, ridser i overfladen og uens slid gør et trægulv grimt. 

Der er heldigvis gode muligheder for at give trægulve nyt liv med en afslibning. Man skal bare huske på, at der hver gang gulvet slibes, fjerne s en smule af træet, så det er ikke noget man kan gøre uendeligt mange gange. Efter afslibning er gulvet klar til lige præcis den efterbehandling der giver gulvet det look og de egenskaber, du foretrækker. For eksempel gør nogle forme for efterbehandling gulvet lettere at holde en andre behandlinger.

Meget medtagede gulve bør afhøvles inden afslibning

Er der tale om særligt medtagede gulve kan det være nødvendigt med den lidt mere tilbundsgående bearbejdning, der ligger i en afhøvling, inden man foretager slibningen af gulvet. Det er vigigt at få fjernet søm og skruer, der stikker op af gulvbrædderne først. Og vær opmærksom på, at ikke alle typer gulve tåler afhøvling og slibning lige mange gange. Massive gulvplanker kan holde til mest, men de kommer også i forskellig tykkelse. Et laminatgulv af plastik skal man slet ikke begynde at slibe på, for så bliver det bare ødelagt.

gulvafslibning på Fyn

Hvis du ellers har mod på en tidskrævende og støvet opgave kan du forsøge dig med en gulvafslibning selv. Du kan leje udstyr med alt nødvendigt tilbehør og gå i gang. Men sørg for at få noget vejledning, inden du går i gang, og hvis du ikke har prøvet det før, skal du måske overlade vanskelige og krævende gulve til en fagmand.