loading...

2011-2012
Holdet går ind i sin anden sæson med Olaf ved roret, som samtidig er blevet landstræner på Island. Den gode kontakt til ø-landet mod nord udnyttes til at en stor håndfuld  islandske spillere får prøvet sit talent af et år i Danmark. Størst succes opnår Jon Benedikt Gislason, som skyder sig ind som #3 på holdets topscorerliste.
Listen toppes dog af Mads Marker, som sætter 42 points i 30 kampe godt assisteret af Rødovre veteranen Michael Sauffaus.
Eliten kalder igen på Olaf i denne sæson, hvilket betyder at Michael Sauffaus i en periode tager over som spillende træner, og selvom denne meget opofrende handling fra Sau bakkes op af spillerne, så fungerer kombinationen ikke på den lange bane, og svenske Conny Johansson engageres som træner for resten af sæsonen.
Sidste del af sæsonen bliver en kamp for at nå slutspillet, men det glipper lige akkurat, og Amager slutter på 9. pladsen, og må i atter en sæson stå udenfor slutspillet.

2010-2011
Efter den første svære sæson på egne ben skal EIA trods det acceptable resultat i 2009-2010 sæsonen have ny træner, og valget falder på legendariske Olaf Eller, hvis ishockeymeritter kalder på mere plads end denne spalte tillader. Olaf har lang trænererfaring efter en succesfuld karriere som angriber og kaptajn for Rødovre og landsholdet med meget mere….
Holdet bliver dog lidt skuffende kun #12 i rækken, og når dermed ikke slutspillet denne sæson. Resultatet skal dog ses i lyset af at sæsonen blev gennemført med lutter danske spillere på holdkortet. Kun en enkelt udlænding, herboende, lettiske Dmitrijs Orlovs forstærkede holdet. Efter mange år under AICs trygge vinger spillede der til tider op til 10 udlændinge primært svenske spillere på holdet.

I ledelsen indtræder Mikael Tvede-Andersen, som engageres i EIA efter hans aftrædelse som succesrig formand for AIC.
Topscorer for holdet blev igen Christian Bloch Jørgensen, stærkt forfulgt af, som et pudsigt kuriosum, 2 nuværende (2016) topdommere Mads Frandsen (elitedommer i Norge) og Kenneth Larsen (elite liniedommer i Danmark), også nuværende hoveddommer i den danske liga Thomas B. Andersen spillede i denne sæson på holdet.


2009-2010
Elite Ishockey Amager ApS er stiftet i 2009 af Lars Rasmussen (LR) & Peter Vilhelmsen (PV). Sidstnævnte som ejer af virksomheden hvis formål det er, at drive ishockey på Amager i professionelt regi, hvilket vil sige med egen økonomi og styrelse uafhængigt af moderklubben Ama’r Icehockey Clubs (AIC) midler. Organisationens advisory board ledet af PV tæller foruden denne og LR også Brian Holleran og Klavs Oldendow-Larsen, begge mange-årige klubmedlemmer, bestyrelsesmedlemmer, managers mv.

Licensen og dermed retten til at spille turneringskampe under DIU regi udlånes af AIC via en gensidig samarbejdsaftale, som beskriver alle samarbejdsformalia så som fordeling af resourcer, lokaler istid og reklameplads i hallen.
Formålet med oprettelsen af EIA ApS har fra første færd været at frigive bestyrelsens resourcer samt moderklubbens kapital. Således er ambitionen, at eliteoverbygning EIA ApS skal drives alene via salg, entré og sponsorater.
Idet moderklubben AIC og eliteoverbygningen EIA ApS er juridisk selvstændige enheder, vil det ikke påvirke AIC om EIA skulle gå i betalingsstandsningen. Således fredes det vigtige ungdomsarbejde i moderklubben fra alle uheldige eller uhensigtsmæssige forhold i eliteoverbygningen, som måtte ramme driften af 1. holdet.

EIAs første træneransættelse i sommeren 2009 var af den mange-årige landsholdsspiller og elitespiller Kent Ålborg. Med selvstændig økonomi og et tæring efter næring princip var det ganske imponerende at holdet trods kraftigt reducerede midler nåede frem til slutspillet, hvor det blev til nederlag i kvartfinalen. Holdets topscorervædighed i 2009-2010 deltes af islandske Jonas Breki Magnusson og den i moderklubben skolede angriber Christian Bloch Jørgensen. Sidstnævnte er stadig i 2016 den mest scorende spiller i Amagers historie.